Run-DMC:n Jam Master Jay:lle ja Beastie Boysin MCA:lle järjestetään kunnianosoitustapahtuma!

Brooklynissa on piakkoin kunnianosoitustapahtuma, jossa kunnioitetaan kahta hip hop -kulttuurin suurta nimeä. YouTube-julkaisun mukaan entinen Beastie Boysin DJ Hurricane, House of Pain -räppäri Danny Boy ja monet muut ovat mukana tapahtumassa nimeltä “Together Forever: Jam Master Jay + MCA”.

Beastie Boys Collectionin isännöimä ilmainen tapahtuma järjestetään 7. elokuuta Adam Yauch Parkissa Brooklynissa, ja “erikoisvieraat” esiintyvät koko päivän.
Osa tapahtumasta on omistettu edesmenneelle valokuvaajalle Ricky Powellille, joka kiersi usein Beastie Boysin kanssa.

Valokuvaaja Glen E. Friedman, joka nappasi kansikuvan Beastie Boysin vuoden 1992 albumille ‘Check Your Head’ ja Run-DMC:n ‘Walk This Way’, julkaisi vuonna 2019 kirjan nimeltä ‘Together Forever’. Se dokumentoi Beastie Boysin ja Run-DMC:n nousun kuuluisuuteen. Vielä tärkeämpää on, että se havainnollistaa, kuinka he pystyivät kuromaan sillan rodun ja uskonnon ja muiden erojen välillä.

“Kirjassa esitellään kaikki hänen upeat valokuvansa RUN-DMC:stä ja Beastie Boysista jo ajalta ennen kuin he olivat tunnettuja. Luovina pioneereina molemmat ryhmät laajensivat hip hop -kulttuurin vaikutusta ja ulottuvuutta. Pidän erityisesti siitä, että “Together Forever” selittää, kuinka kaksi ryhmää olivat ystäviä ja työskentelivät tiiviisti yhdessä, koska se edistää rodullista yhtenäisyyttä. Nykyisessä jakautuneessa ilmapiirissä se on loistava muistutus siitä, ettei rotujakoa tarvitse olla.”, Fairey kirjoitti Instagramissa vuonna 2020.

MCA ei tietenkään koskaan päässyt näkemään kirjaa. Hän kuoli 47-vuotiaana toukokuussa 2012, kolme vuotta syöpädiagnoosin jälkeen. Jam Master Jay ammuttiin äänitysstudiossa vuonna 2002. Hänen epäiltyjä tappajiaan syytettiin murhasta noin 20 vuotta rikoksen jälkeen, ja heidän odotetaan joutuvan oikeuden eteen helmikuussa 2023.