Hip hop -pioneeri DJ Kay Slay on kuollut koronavirukseen!

Hip hop -pioneeri DJ Kay Slay, oikealta nimeltään Keith Grayson, on kuollut koronavirukseen. Hänen perheensä on vahvistanut kuolinuutisen. DJ Kay Slay oli 55-vuotias.

Grayson varttui New Yorkin Harlemissa. Hän aloitti vuosikymmeniä kestäneen hip hop -uransa graffititaiteilijana, joka käytti taiteilijanimeä Dez. Grayson esiintyi vuonna 1983 legendaarisessa graffitidokumentissa “Style Wars“.

DJ Kay Slay aloitti DJ-uransa myymällä mixtapeja 90-luvun alussa ja julkaisi ensimmäisen studioalbuminsa “The Streetsweeper Vol. 1” toukokuussa vuonna 2003. Hän julkaisi uransa aikana yhteensä yli 500 mixtapea ja työskenteli muun muassa Nasin, Kendrick Lamarin sekä Busta Rhymesin kanssa.

Grayson isännöi vuosien ajan suosittua “The Drama Hour” -ohjelmaa Hot 97 -radioasemalla, jossa hän haastatteli useita tunnettuja hip hop -hahmoja. “Hot 97 on järkyttynyt ja surullinen DJ Kay Slayn menehtymisestä”, asema sanoi lausunnossaan.

Tammikuussa DJ Kay Slayn perhe ilmoitti, että hän oli sairaalassa koronaviruksen vuoksi. Myöhemmin hänen veljensä kertoivat, että hänellä oli vielä edessään pitkä matka toipumiseen.