Fat Joe: “Hip hopin ovat luoneet sekä mustat että latinot!” – kriitiikkiä satelee niskaan!

New York -veteraani Fat Joe on taas uutisissa ilmaistuaan mielipiteensä. Räppäri saa kritiikkiä niskaansa, koska hän on väittänyt, että hip hopin ovat luoneet sekä mustat että latinot.

Fat Joe julkaisi vähän aikaa sitten videon, joka juhlistaa latinojen panosta hip hop -kulttuuriin sen alkuvaiheilla. Useat ihmiset hermostuivat tästä ja ilmoittivat eriävän mielipiteensä.

Fat Joe käsitteli aihetta Instagram-livessä pian tämän jälkeen.

“Viime aikoina ollaan puhuttu siitä, että latinot eivät olleet mukana hip hopissa. Tämä on vitun harhaanjohtavaa”, Fat Joe pauhasi jatkaen: “Hip hop -kulttuurin alkumetreillä mukana oli latinoja ja mustia, puolet ja puolet.” Fat Joen sanat saivat ihmiset vain enemmän raivoihinsa.

Aluksi kritiikki kohdistui Fat Joen väitettyihin yrityksiin kirjoittaa uudelleen hip hopin historiaa, mutta asiat kiihtyivät, kun ihmiset alkoivat kutsua räppäriä rasistiksi.

Joe puhui tämän jälkeen kriitikoilleen: “He käyvät kimppuuni, koska olen ainoa latinojäbä, jolla on kuuluva ääni. En tiedä mikä helvetti näitä ihmisiä vaivaa, jotka eivät tiedä faktoja.”

Väittelyn kiihtyessä myös Grandmaster Caz, joka tunnetaan hip hopin pioneerina, liittyi keskusteluun; “Jotkut ensimmäisistä latinoista hip hopissa olivat puolellani. Disco Wiz, Charlie Chase, Joe Conzo ja Prince Whipple Whip. Nämä kaikki latinot olivat osa miehistöäni. Joten en voi millään puhua siitä, etteivätkö latinot olisivat olleet läsnä hip hop -kulttuurissa alusta alkaen. Olen ollut kaikkien hip hop -latinoveljieni ja -sisarusteni puolestapuhuja ensimmäisestä päivästä lähtien.”

Myös hip hop -pioneerit, kuten Joe Conzo Jr., Crazy Legs, Ralph McDaniels ja Grandmaster Flash & The Furious Fiven Scorpio ilmaisivat tukensa Cazille.

Katso Fat Joen Instagram-postaus alta.