Dr. Dre paljasti moitteettoman soundinsa salaisuudet ‘2001’ -albumilla – striimausmäärät räjähtivät!

Länsirannikon hip hop -ikoni Dr. Dre paljasti äskettäin UKK Podcastissa moitteettoman soundinsa salaisuudet ‘2001’ -albumilla.

Young Guru sai tilaisuuden keskustella Dr. Dren kanssa Facetimen kautta sen jälkeen, kun Fuzzy soitti legendaariselle tuottajalle.

Dre kertoi Jay-Z:n pitkäaikaiselle studioinsinöörille: “Olin todella bassopainotteinen ja yritin pitää keski- ja yläosat kunnossa. Yritin silti varmistaa, että se kuulosti karkealta paskalta. Tiedät minkälaista on yrittää löytää tasapaino”, Dre sanoi ennen kuin lisäsi: “Tuohon aikaan tein monta kertaa niin, että miksasin vokaalit lujemmalle, koska se on pieni temppu, jonka oppii matkan varrella. Kun ryhdytään masterointiin ja halutaan lisätä bassoa, niin vokaalit laskevat. Tämän vuoksi miksaan vokaalit aina vähän kovemmalle, jotta voin lisätä myöhemmin bassoa ja vokaalit kuulostavat hyvältä sen päällä.”

Dr. Dren vuonna 1999 julkaistu ‘2001’ -albumi nauttii tällä hetkellä uutta suosiota äskettäisen Super Bowl -väliaikashown ansiosta.

Albumi nousi tämän viikon Billboard 200 -listalla sijalle 9. Tämä merkitsee, että albumi nousi ensimmäistä kertaa 10 parhaan joukkoon sitten toukokuun 2000.

Dren koko diskografian striimausmäärät nousivat Spotifyssa 185 prosenttia, kun taas Apple Musicissa huikeat 500 prosenttia.