Black Thought listasi suosikkiräppärinsä!

The Roots -räppiryhmästä tuttu Philadelphia-räppäri Black Thought on tällä hetkellä uuden kirjansa promokiertueella. Hän listasi uudessa HipHopDX:n haastattelussa suosikkiräppärinsä.

Ensimmäisenä hän mainitsi New York -veteraani Kool G Rapin.

“Voisin räpätä Kool G Rapin riimejä ‘Poisonista’, ‘Men At Workista’ ja ‘Road To Richesista’ ikuisesti. Ja nämä ovat kappaleita, jotka ovat 35 vuotta vanhoja.”

Seuraavaksi hän mainitsi Juice Crewin Big Daddy Kanen, jota hän kutsui Kool G Rapin vastakohdaksi.

“Big Daddy Kane oli paljon enemmän tyylitajuinen kuin tekninen, tai yhtä tyylitajuinen kuin tekninen. Hän oli myös sulava. Se mitä Big Daddy Kane ja Kool G Rap sekä myös Rakim toivat pöytään, oli erilainen kadenssi, jota emme olleet kuulleet aiemmin.”

Kolmantena hän valitsi legendaarisen Rakimin.

“Biz Markie löysi Rakimin. Marley Marl oli hänen tuottajansa, aivan kuten Big Daddy Kanen, Craig G:n, Masta Acen ja muiden artistien, mutta hän kieltäytyi esiintymästä samalla tavalla kuin he. Ihmiset nauroivat hänelle. He ajattelivat: “Olet liian monotoninen. Se on tylsää. Miksi olet niin ujo?”

“Rakim aloitti uuden aikakauden. Aikakauden, jolloin MC:t alkoivat lähestymään ääntään samalla tavalla kuin soittimen hallintaa. Yksikään MC ei käyttänyt ääntään kuin instrumenttia ennen Rakimia.”

Neljäntenä Black Thought valitsi Public Enemyn päähahmona tunnetun Chuck D:n.

“Chuck D oli aktivisti. Hänen viimeinen huolenaiheensa oli kadenssi ja flow. Hän halusi vain antaa sinulle tietoa, olla tahdissa, kiinnittää huomiosi ja sanoa, että herää vittu. Se oli rohkea ja tyylikäs päätös siihen aikaan. Olin yhdeksän tai ehkä kymmenen vuotias, kun nuo jutut ilmestyivät. Chuck D tuntui supersankarilta.”

Viimeisenä hän valitsi legendaarisen LL Cool J:n.

“Hän vaikutti minuun niin paljon nuorena, koska näin itseni hänessä. Kun LL oli pinnalla, hän oli 14-, 15-, 16-vuotias. Hän tuli Phillyyn ja esiintyi After Midnight -klubilla. Vartuin kuunnellessani kasettinauhaa, jolla hän esiintyi 15-vuotiaana Phillyssä. Tuo yksi freestyle vaikutti minuun ja muihin valtavasti, koska pystyimme samaistumaan nuoreen ihmiseen, joka oli sellaisessa valta-asemassa, että hän liikkui melkein kuin kuninkaallinen.”

Black Thought julkaisi marraskuussa uuden kirjansa ‘The Upcycled Self: A Memoir on the Art of Becoming Who We’. Voit tilata kirjan tästä linkistä.