B.G.:n luovutettava sanoituksensa ehdonalaisvalvojalle ennen julkaisua!

New Orleans -räppäri B.G. on saanut sekä hyviä että huonoja uutisia. Tuomioistuin päätti 2. heinäkuuta, että räppärin kaikki sanoitukset on tarkistettava ehdonalaisvalvojan toimesta ennen julkaisua. Lisäksi hänen on saatava hyväksyntä ehdonalaisvalvojaltaan ennen työskentelyä tuomittujen rikollisten kanssa.

Yhdysvaltain piirituomari Susie Morgan kutsui hallituksen yritystä sensuroida B.G.:n sanoituksia perustuslain vastaiseksi, mutta hän myönsi hallitukselle oikeuden tutustua räppärin sanoituksiin etukäteen.

“Tuomioistuin asettaa erityisehdon, jonka mukaan B.G.:n tulee toimittaa Yhdysvaltain ehdonalaisvalvontavirastolle kopio kaikista kirjoittamistaan kappaleista ennen niiden tuottamista tai mainostamista”, ilmenee oikeuden asiakirjasta.

B.G. vapautui vankilasta viime vuonna yli vuosikymmenen mittaisen vankeustuomion jälkeen. Maaliskuussa Yhdysvaltain hallitus syytti häntä rikollisen elämän ihannoinnista musiikissaan ja sen jälkeen hallitus on vaatinut, että hänen sanoituksensa tulee tarkistaa ennen julkaisua.