Atlantan kaupunginvaltuusto pyrkii rajoittamaan rap-lyriikoiden käyttöä rikosoikeudenkäynneissä!

Viime vuonna alkanut yritys saada estettyä rap-lyriikoiden käyttö oikeudenkäynneissä on edennyt taas pykälän eteenpäin. Atlantan kaupunginvaltuusto on kirjoittanut 11. päivä heinäkuuta Twitteriin pyrkivänsä rajoittamaan rap-lyriikoiden käyttöä rikosoikeudenkäynneissä. Tällä hetkellä meneillään oleva YSL:n RICO-oikeudenkäynti kiinnitti jälleen huomiota siihen, että syyttäjät yrittävät käyttää rap-lyriikoita hyväkseen artistien syyttämisessä. Tämä on ollut toistuva käytäntö räppäreitä koskevissa oikeudenkäynneissä.

Antonio Lewis, 12. piirin neuvoston jäsen, on hyväksynyt päätöslauselman oikeudenmukaisten ja tasapuolisten oikeudenkäyntien varmistamiseksi. Lewis ja hänen kannattajansa ovat huomauttaneet, että rap-lyriikoita vääristellään usein oikeudessa ja niitä ei pitäisi käyttää todisteena. Lewis kirjoitti aloitteessa seuraavaa.

“Tämä on merkittävä askel kohti sellaisen asian korjaamista, joka on vaikuttanut suhteettomasti syrjäytyneiden yhteisöjen yksilöihin. Meidän on suojeltava taiteellisen ilmaisun vapautta ja samalla varmistettava, että rikosoikeudenkäynneissä käytettävät todisteet ovat merkityksellisiä ja luotettavia eivätkä ylläpidä ennakkoluuloja. Kehottamalla Georgian yleiskokousta käsittelemään tätä asiaa, edistämme tasapuolisempaa ja oikeudenmukaisempaa rikosoikeusjärjestelmää kaikille.”

Ehdotusta ei ole vielä hyväksytty, mutta osavaltion lainsäätäjiä pyydetään ottamaan asia esille.

Katso Atlantan kaupunginvaltuuston Twitter-kirjoitus alta.