2 Live Crew voitti musiikkioikeutensa takaisin oikeustaistelun jälkeen!

2 Live Crew on voittanut oikeustaistelun entistä levy-yhtiötään Lil Joe Recordsia vastaan ja saanut takaisin oikeudet omaan musiikkiinsa.

Uncle Luke juhli voittoa Dade County -liittovaltion tuomioistuimen edustalla 16. lokakuuta julkaisemassaan Instagram-videossa. Hän ilmoitti: “2 Live Crew, me voitimme! Saimme kaiken takaisin Lil Joe Weinbergilta. Kaikki albumit! Kyllä, voitimme! Jumala on hyvä!”

Hän kiitti myös lakitiimiään ja totesi: “Olen niin onnellinen. Saimme takaisin kaiken sen, mikä meiltä vääryydellä otettiin. Nyt lastemme on mahdollista nauttia vanhempiensa työn hedelmistä.”

Lil Joe Recordsin perustaja ja omistaja Joseph Weinberger osti 2 Live Crewn master-nauhojen oikeudet konkurssimenettelyssä vuonna 1995, minkä jälkeen hän on levittänyt albumeita ja kerännyt niistä tekijänoikeuskorvauksia. Uncle Luke ja muut jäsenet yrittivät vuonna 2020 ottaa takaisin julkaisuoikeudet vedoten tekijänoikeuslakiin, joka palauttaa omistuksen alkuperäiselle tekijälle 35 vuoden jälkeen.

Weinberger kuitenkin väitti, että heidän albuminsa olivat “työhön perustuvia teoksia”, jolloin he olivat levy-yhtiön työntekijöitä. Hän myös väitti, että he olivat luovuttaneet oikeutensa tekijänoikeuden takaisin saamiseen myydessään hänelle master-nauhat. Oikeus kuitenkin päätti tapauksen 2 Live Crewn hyväksi.